Det som skiljer Storgatan No.9 från flertalet återförsäljare i Mellansverige är att vårt fokus ligger på Naim Audios Classic-serie samt systemen ovanför dessa!


Vi kommer här introducera vårt Referenssystem No.9, som utgår från separata enheter och byggs ut med separata nätdelar och bättre kablar. Uppgraderingarna i kvalitet är remarkabel!


Vårt grundsystem ser ut så här:


Naim NDX 2 - Streamer

Naim NAC202 - Försteg

Naim NAP200 DR - Slutsteg


Neat Aucoustics 5xi Momentum

(exklusive Momentum Plinth som bilden visar!)


Naim NACA5 högtalarkablar

Naim Interconnect DIN-DIN - medföljer Streamern

Naim SNAIC 4DIN-4DIN  - medföljer Slutsteget


Vi har nu tagit steget från integrerade Uniti och Nait-serierna till ett helt separat system. Källa - Förstärkare - Högtalare betingar ungefär en tredjedel var av det totala priset. Bra!


Redan här låter anläggningen förbaskat bra! Givet att den är korrekt uppsatt med stor noggrannhet!


MEN...

Som synes kan instegsanläggningen i Classic-serien uppgraderas i långt över 10 steg!


Vi har delat in förbättringsåtgärderna i nätdelsuppgraderingar som är lite mer kostsamma, samt kabeluppgraderingar som är många men kostar däremot betydligt mindre för riktigt rejäla förbättringar.


10.000 kronors-frågan lyder; ”I vilken ordning ska jag tänka?” En inte helt oväsentlig del i sammanhanget är vilken budget man har såklart. Tre säkra kort budgetmässigt är att byta ut högtalarkablarna och signalkabel till Chord Shawline. En väl avvägd serie till Referenssystemet. Inte långt efter prioriterar vi att man byter ut den vanliga Ethernet/Streamingkabeln till Chord Shawline. På nätdelssidan är NAPSC:en (lilla burken överst till höger) till förstegets digitala kretsar en av de produkter vi tidigast kompletterar med.


Störst kvalitativ skillnad får vi genom att förse Streamern NDX 2 med separat nätdel, XPS DR. Detta är dock den enskilt största utgiftsposten. ”Price is what you pay, value is what you get” /W.Buffet - Måste upplevas!


Att koppla till en separat nätdel till de analoga kretsarna i försteget med hjälp av en HiCap DR, (mellanburken till höger här bredvid) kompletterar försteget fullt ut.


På bilden näst högst upp finns ytterligare några saker att nämna. Det nu utbyggda Referenssystemet mår riktigt bra av att få tre stycken skärmade strömkablar från Chord Cables. Att byta ut signalkablarna SNAIC4 och SNAIC5 som går mellan slutsteg och HiCap samt mellan HiCap och försteg gör den totala uppgraderingen komplett!  ...eller?


”One more thing!”

Givetvis kan man välja en högre nivå på alla kablar, men ska man kika på ytterligere EN ännu bättre skärmad högtalarkabel skulle vi nog kika på Epic Reference, högst upp till höger andra bilden uppifrån.


Allt som skrivits här är ju bara ord och betyder ingenting om de inte levererar. Vi ger dig möjlighet att känna och uppleva ovan sagda i en lugn hemmamiljö där vi kan testa ett flertal eller alla uppgraderingsmöjligheter!


I vårt system matchar SX5i Momentum från Neat Acoustics Referenssystemet, men vill du ta med dina favorithögtalare är du mer än välkommen! Vill du prova annat kul i Neats sortiment finns alla nivåer hos oss!


Tidsbokning alla dagar i veckan. 0152-12220  Välkomna!

Referenssystem No.9

Referenssystem No.9

Kabeluppgraderingar

Nätdelsuppgraderingar